En god hjemmeside gør underværker

En musiker eller et band er ikke det samme uden en hjemmeside. På en hjemmeside kan der være alt det, der er ved din musik, samlet et sted. Det er alt fra diskografier, beskrivelser af bandet, anmeldelser, kommende udgivelser, tourdatoer, merchandise og meget mere.

Hvis du udgiver på vinyl, så kan du sælge fra hjemmeside, ligesom fans skal kunne downloade din musik her. Du kan endda vælge at have nogle gratis numre, som alle kan hente. Det er god reklame, og er det gratis, er der mange, der vil undersøge de numre. Kan de lide det, de hører, ja så er der større mulighed for, at de vælger at købe dine udgivelser og kommer til dine shows.

Som det gælder for alle hjemmesider, så skal den være godt designet og overskuelig. Det skal være nemt at finde rundt, og den skal give et indtryk af, hvem du er som musiker. Er du ikke selv så stærk i det med at lave en hjemmeside, så kan det være en rigtig god løsning at hyre en professionel til at lave hjemmesiden for dig. Måske er det nok, og du kan selv uploade til den løbende, men ellers er en ansvarlig, der kan sørge for det praktiske løbende, en god idé også. For enhver hjemmeside skal være opdateret, ellers er der ikke mange, der gider bruge den.

Andre hjemmesider

Bliver du stor, ja så er Wikipedia også et sted, du havner. Det er lidt spændende at være kendt nok til at have en side om sig selv og sit virke her. Kommer du ud over landets grænser, så vil der være sider på mange sprog om lige dig.

Men der er også mulighed for omtale i pressen, når en musiker kommer frem. Gode koncerter og spændende udgivelser kan give anmeldelser, og det kan give radiotid. En hjemmeside kan sagtens have et område, der minder om en scrapbog, hvor alle disse nyheder og al omtalen samles.

Det er samtidig noget, der kan være sjovt for dig selv. For selvom ikke al omtale er god eller pæn, så er det stadig bedre end ingen omtale. Med en humoristisk tilgang og det at kunne lære af det hele, så kan det altid vendes til noget positivt og noget, du kan lære af.

Som musiker eller kunstner skal du nemlig kunne levere hver eneste dag. Der er ikke plads til en dårlig dag, når du skal på scenen, for du skal give alt, du har i dig hver gang, ellers forsvinder dine fans.