Følg os verden rundt

Ikke alle kan komme til dine koncerter, hver gang du spiller. Det gælder både venner og familie. Så hvorfor ikke bare livestreame? Det er nemt, og alle, der følger dig, kan få en bid af koncerten, lige meget hvor i verden, de er. Tænk på det som fx Unibet Live Roulette, hvor alle kan spille ved det samme bord, selvom de ikke er i nærheden af hinanden.

Bliver det større på sigt, så foretrækker de fleste dog, at der betales billetter, men indtil da er det en rigtig god idé at sende hele eller dele af koncerter ud live. Dem, der ikke kan være der, de vil blive rigtig glade for oplevelsen, og desuden kommer du til at have en masse materiale i lyd og billeder, der kan bruges til hjemmeside og til en musikvideo.

Det bedste ved livemusik er, at det er her, du kan vise, du kan live og ikke kun i studiet. Er der nogen derude, der overvejer at hyre jer, så er streaming en god idé. Måske er det muligheden for at spille et helt nyt sted i landet, som kun falder på plads, fordi der er styr på jeres markedsføring. Måske endda i et af vores nabolande, der på samme måde kan se med.

Og optag det professionelt

Medbring gerne en ven med et kamera. Her er der mulighed for andre typer af optagelser, du kan bruge. Lyt til din egen optræden, for på den måde kan du finpudse det, der mangler. Du kan ændre på sættet, så der er numre, der passer bedre sammen. Du kan se, hvad publikum kan lide at høre, så du er sikker på, de numre altid er med.

For som kunstner og musiker, så skal du også udvikle dig selv og lytte til dine fans. Her er muligheden for at få deres helt ærlige mening, som ikke på samme måde kommer frem, hvis du spørger dig frem.

Og vær ikke bange for at lave fejl. Selv de største laver fejl, når de optræder, for der findes ikke dem, der er perfekte. Tro på, at du kan, for du ved du kan, efter at have øvet igen og igen. Og læg dem så ned!