Videoer dræbte som bekendt radiostjernen

Det bedste sted til musik er uden tvivl Youtube. Hele verden kan lytte til musik her, og det er en rigtig god platform til musikvideoer og lyd. Du skal huske på, det er de færreste, der bruger Youtube for at se selve videoerne, så der behøver ikke nødvendigvis være en i spillefilmskvalitet. Det sagt, så skader en sjov eller spændende video dog ikke på nogen måde.

Den skal være redigeret og passe til musikken, men der er intet til hinder for, det bare er optagelser fra studiet eller en lille livekoncert. Det er i sidste ende fantasien – og i en opstart som band eller kunstner også økonomien – der sætter grænserne for, hvad en video kan og skal være.

Så længe lyden er god, er det godt. Passer lydsporet ikke til videoen, eller lyder det forvrænget, så er det ikke mange, der gider se den til ende eller lytte til din musik. Det er således her, du skal have dit største fokus. De vilde videoer med de største instruktører, modeller og skuespillere, de skal nok komme, hvis du får det gennembrud, du ønsker dig og gerne vil nå frem til med din musik og din helt egen lyd.

Så du skal lytte det færdige resultat grundigt igennem og se hele videoen. Indtil flere gange. Du kan nå at fange de små fejl og problemer og få dem alle sammen rettet, inden du går online, og det lige pludselig er svært at få det ændret til.

Alle skal kunne se den

At have lavet en god video og tjekket lydsporet samt uploaded den er selvfølgelig ikke nok. Hvis der ikke er så mange, der kender din musik eller dit band, så gælder det om at få skabt fokus på det, der er lavet. Spred budskabet, få venner, familie og bekendte til at lytte til den, kommentere på den og dele den videre.

Mund til mund metoden virker, også på tværs af landegrænser, og et link til videoen vil hurtigt komme meget langt omkring på denne måde. Når det begynder at bære frugt, så kan der komme mere materiale ud. Det kan både være liveoptrædener eller nye numre, der laves en video til.

Er det en liveoptræden, så må videoen gerne vise det. En god optræden lokker flere til, for de der gør det godt til koncerter, viser at de kan og vil, og deres publikum har lyst til at se dem igen og igen.

En god video kan være rigtig meget. Det kan være alt fra en tegnefilm til en lille historie. Måske noget, der handler om musikken, måske en helt anden handling. Der kan laves ret gode videoer på et lille budget, og de fleste kan lære at redigere og lave gode og spændende klip med et kamera og en computer.